Skip to content

Toimintaa

Tietokirjailija Kari Kallonen luennoi partisaaneista

Suomalaisen sotahistorian yksi koskettavimmista kipukohdista on jäänyt ilman riippumatonta selvitystä. Tietokirjailija Kari Kallonen luennoi partisaaneista Seinäjoella ravintola Almassa (Pollarin talo) 9.11.2022. Tilaisuus alkaa klo 18.30 omakustanteisilla kahveilla ja varsinainen luento alkaa klo 19.00. Avoin tapahtuma, ei sisäänpääsymaksua. Järjestää Seinäjoen Reserviläiset ja Hotelli Ravintola Alma yhteistyössä alueen reserviläisjärjestöjen kanssa.
Tietokirjailija Kari Kallonen 28.12.2018. Kuva: Päivi Luosma

Neuvostopartisaanien jatkosodassa 1941–1944 suorittamissa iskuissa uhreiksi joutui lukuisia suomalaiskylissä olleita siviilejä, surmansa sai naisia, lapsia ja vanhuksia, mutta ketään ei ole rangaistu sotarikoksista.

Venäjällä partisaanit ovat edelleen sotasankareita. Partisaanienjoukoissa on huhuttu olleen myös suomalaisia, mutta asiaa ei ole koskaan todistettu. Partisaanisota-teoksen julkaisseen Kari Kallosen poikkeuksellista materiaalia sisältävä ja silmiä avaava luento selvittää nyt, miksi itärajan yli paenneet punakaartilaiset ja heidän jälkeläisensä jatkoivat sotaa entistä kotimaataan vastaan punaupseereina, desantteina ja partisaaneina.

Uutuuskirja sisältää myös poikkeuksellisen listan suomalaisista neuvostopartisaaneista, henkilötiedot on poimittu tuhansia nimiä sisältävästä alkuperäisaineistosta. Luentotilaisuudessa on myös kirjamyynti. Maksuvälineenä käy pankkikortti.

Tervetuloa!